неделя, 18 септември 2016 г.

Бебешки албум за снимки

Хей, здравейте.

    Трябва да призная, че не предполагах какъв ангажимент е поддържането на собствен блог. Хубавото в крайна сметка е, че ме стимулира да завършвам по-бързо започнатите проекти и да се старая да бъда по-дисциплинирана към задачите, които сама си поставям.

    В тази публикация ще наблегна на снимковия материал, тъй като това което направих по-лесно се показва не с думи, а с нагледни материали. А именно бебешки фото албум.


    Купих от едно фото готово албумче за снимки. Хареса ми, защото е от онези ретро албуми, в които снимките не се слагат в прозрачни целофанени джобчета, а се лепят върху картонени листове, разделени с паус между тях. Но корицата ми се стори малко празна и скучна, и реших да я раздвижа малко.

Това са материалите, които намерих (някои от тях отпаднаха в последствие).

 Смятам да го напълня със снимки на Дани след прохождането му, така че повторих отпечатаните стъпки с оригинални отпечатъци с бяла акрилна боя от малките му крачета.

Избрах си шрифт, отпечатах буквите на принтер в желания размер и ги изрязах.

Ето ги готовите шаблони.

Наложих ги върху четири различни по шарка картона, които предварително подбрах според цвета на албума.


Тъй като буквите са големи ги подлепих с монтажни лепенки на няколко места, за да не увиснат във въздуха след като ги сложа.

Получи се много лек 3D ефект. Естествената сянка, която хвърлят буквите беше търсен резултат.


Средата на корицата по височина я маркирах с молив, за да знам къде да залепя текстилната лента. С двойно залепваща лепенка подлепих с двойно прегъване панделката от вътрешната страна и на двете корици. Това се прави с две еднакво дълги парчета, за да могже да се върже панделка, когато албумът се затвори.
От бял картон се изрязва квадратно парче с по-голяма страна от ширината на панделката и се залепя върху подгънатата част, за да я скрие и да й даде допълнителна здравина.

    Ето какво се получи. Готовото албумче, което купих, вече е персонализирано. Мисля, че стана много сладко и цветно. Надявам се да ви е харесало и на вас, и да съм дала на някого идея за подарък или освежаване на някое скучно семейно албумче.

Към първата публикация 

Няма коментари:

Публикуване на коментар