събота, 18 февруари 2017 г.

CAKES! CAKES! CAKES!


     Здравейте, любители на сладките изкушения.
Днес реших да посветя поста си изцяло на царицата на сладкишите – ТОРТАТА!
Обожавам да правя и хапвам торти, а и напоследък все имам поводи за това. Днес няма да публикувам рецепти, тъй като поста ще стане безкрайно дълъг, затова се надявам поне да зарадвам очите на почитателите на торти.

Първата торта е и най-популярна от всички, а именно ТОРТА ГАРАШ. Правих я за гостите ни за Никулден и се получи много добре.


    Следващото изкушение беше по случай именния ден на моя син – ЯГОДОВ ЧИЙЗКЕЙК. Рецептата никак не беше лесна, защото аз приготвих сама грахамовите крекери за основата, разбира се крема, но и ягодовото конфи за отгоре. Получи се невероятно наситен и маслен вкус, но същевременно лек и плодов.

 

 


      Най-любимата от всички торти, които правих е Fraisier cake или ТОРТА С МАТЧА И ЯГОДИ. Тя беше специален подарък за годишнината на моя свекър.



















        Продължавам с новогодишната ШОКОЛАДОВА „DRIP" торта.










Защо ли обичам толкова комбинацията на шоколад и ягоди.








 ТОРТА С ТРИ ВИДА МУС (ванилов, малинов и шоколадов)


  

РАФАЕЛО



 ПАВЛОВА С ЯГОДИ И СМОКИНИ



    За финал публикувам една торта, която правих за рождения ден на най-близкия до сърцето ми мъж – ЛИМОНОВА „S`MORE" ТОРТА с маково семе.



















Към първата публикация









вторник, 27 декември 2016 г.

Christmas season is here!

Коледна еуфория   

Весела Коледа!

   За мен това е най-хубавото време от годината и винаги го очаквам с нетърпение. Дори подготовката за този празник месец предварително ми доставя огромно удоволствие. И докато още не ме е пуснало това настроение реших да публикувам моите последни коледни творения.
Разбира се на почит са сладкишите, но съм се постарала да зарадвам и не толкова големите любители на сладкото с други изненади.



   С помощта на моето джудженце вкъщи направихме коледни картички за близките. И двамата ужасно се забавлявахме, макар че нацапахме къде какво имаше.
   Не можах да снимам процеса по изработката им по обясними причини. Всичко трябваше да стане доста бързо, защото акрилните бои съхнат за секунди, а и ако изпусна намазаното краче от поглед не е ясно къде ще се отпечати.
















  Днес няма да публикувам рецепти, а само снимков материал, защото едва ли на някой освен мен му се нощува в кухнята на този светъл празник.

Елхички със зелен чай Матча и кралска глазура





Шоколадови мъфини с череши и глазура с маскарпоне




Във вътрешността на всеки мъфин има по една цяла коктейлна череша.
P.S. Ако някой прояви интерес към рецептите винаги съм на разположение.

   Дано сте прекарали едни спокойни и уютни празници в приятната компания на любимите ви хора.

   До нови срещи и през новата година.

***

   В добавка на коледна тематика са меденките с фондан, които правих през 2015 г. и едни малко по-сложни рисувани сладки с кралска глазура:







   А това е една супер лесна за направа идея за украса, която можете да сложите на масата, шкафа или дори на шкафа в антрето, където още с влизането ще ви посреща аромат на борова гора. Взимате си шишарки и свежи борови клонки от най-близкия парк (разбира се само тези, които са паднали на земята), една подходяща свещ и дървена кутия в рустикален стил и сте говоти.


Бъдете креативни и ще имате уникален интериор.